Obryte: Sukcesywne dostawy pieczywa oraz świeżych wyrobów piekarskich i ciastkarskich dla potrzeb Domu Pomocy Społecznej w Obrytem na rok 2014
Numer ogłoszenia: 510258 - 2013; data zamieszczenia: 10.12.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej , Obryte 188, 07-215 Obryte, woj. mazowieckie, tel. 0-29 7411080 w. 30, faks 0-29 7411080.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.powiatpultuski.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywne dostawy pieczywa oraz świeżych wyrobów piekarskich i ciastkarskich dla potrzeb Domu Pomocy Społecznej w Obrytem na rok 2014.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest sukcesywny zakup pieczywa oraz świeżych wyrobów piekarskich i ciastkarskich w miarę pojawiających się potrzeb wraz z jego dostawą do bloku żywieniowego w siedzibie Zamawiającego - Dom Pomocy Społecznej w Obrytem, w ilościach szacunkowych przedstawionych w Formularzu asortymentowo - cenowym. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zakupu pieczywa oraz świeżych wyrobów piekarskich i ciastkarskich w ilości mniejszej, niż wskazane w wyżej wymienionym formularzu. W takim przypadku Wykonawcy zamówienia nie przysługują wobec Zamawiającego żadne roszczenia odszkodowawcze z tytułu zmniejszenia ilości zakupionego asortymentu w odniesieniu do szacunkowego zapotrzebowania. Zapłata za dostarczony przedmiot zamówienia odbywać się będzie w formie bezgotówkowej przelewem bankowym na podstawie faktury VAT na rachunek bankowy Wykonawcy wskazany na fakturze w terminie 30 dni od daty otrzymania prawidłowo wystawionej faktury VAT i zrealizowania dostawy. W przypadku wystąpienia opóźnień w zapłacie wierzytelności, strony zobowiązują się do zapłaty ustawowych odsetek za zwłokę. Ustalenia i decyzje dotyczące wykonywania zamówienia uzgadniane będą przez Zamawiającego z ustanowionym przedstawicielem Wykonawcy. W tym przypadku osobą uprawnioną do dokonywania w/w ustaleń jest Pani Iwona Gerek - kierownik kuchni. Wykonawca odpowiedzialny będzie za całokształt, w tym przebieg oraz terminową realizację dostaw w okresie trwania umowy, a także za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi, określonymi dla przedmiotu niniejszego zamówienia. Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi określonymi dla przedmiotu zamówienia. Przy realizacji zadania wymagana jest należyta staranność, rozumiana jako staranność profesjonalisty, właściwa dla działalności objętej przedmiotem zamówienia. Zamawiający nie ponosi żadnej odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia. Warunki wymagane, związane z wykonaniem przedmiotu zamówienia, jakie powinien spełniać Wykonawca: chleb powinien być metkowany: nazwa i adres producenta, nazwa produktu, masa netto, skład, data przydatności do spożycia, wszystkie artykuły muszą spełniać parametry jakościowe wynikające z Polskich Norm przenoszące europejskie normy zharmonizowane lub z Polskich Norm. zamawiany asortyment musi być świeży, dobrej jakości, nie posiadający żadnej cechy dyskwalifikującej, jednolitego gatunku i kształtu, niezdeformowany, wolny od wad eliminujących go ze spożycia, o terminie przydatności do spożycia pozwalającym na przechowywanie przez okres co najmniej 2 dni. CECHY DYSKWALIFIKUJĄCE WSPÓLNE DLA PIECZYWA: obce posmaki, obce zapachy,stęchły,zabrudzony, spalony, niedopieczony,z zakalcem,z pleśnią, zawilgocony. Dostawy następować będą partiami zgodnie z sukcesywnie składanymi zamówieniami częściowymi. Szczegółowe ilości asortymentu na każdy dzień Zamawiający określi przy dostawie na dzień następny. Realizacja dostaw odbywać się będzie codziennie, za wyjątkiem świąt, na godzinę 6:00 rano do siedziby Zamawiającego transportem Dostawcy i na jego koszt. Środek transportu, którym odbywać się będzie dostawa przedmiotu zamówienia spełniać musi wymagania sanitarne oraz wymogi HACCP zgodnie z obowiązującymi przepisami. Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania korekt zamawianych ilości poszczególnego asortymentu w zależności od bieżących potrzeb zakładu. Wszystkie oferowane produkty muszą spełniać wymagania określone w ustawie o warunkach zdrowotnych i żywienia ( Dz. U z 2005r. Nr 31, poz. 265 ). Do każdej dostawy musi zostać dołączony dowód dostawy potwierdzony przez osobę przyjmującą dostawę..

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2014.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Prowadzenie działalności objętej przedmiotem zamówienia nie wymaga posiadania specjalistycznych uprawnień, w związku z czym Zamawiający uzna, iż Wykonawca warunek spełnia jeżeli przedłoży Zamawiającemu wraz z ofertą oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu na podstawie art. 22, ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna warunek za spełniony na podstawie załączonego do oferty wykazu środków transportu przystosowanymi do przewozu asortymentu stanowiącego przedmiot zamówienia oraz spełniającymi wymogi sanitarne oraz wymagania systemu HACCP.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

Wzór umowy, oraz oświadczenie o spełnianiu koniecznych wymagań higieniczno - sanitarnych.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.powiatpultuski.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dom Pomocy Społecznej 07-215 Obryte 188 Blok H - Administracja pokój Nr 1.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 23.12.2013 godzina 09:30, miejsce: Dom Pomocy Społecznej 07-215 Obryte 188 Blok H - Administracja pokój Nr 1.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie


Do pobrania:

Specyfikacja Istotnych Warunków Zamówienia > PDF


Informacje o dokumencie:
  • Informację wprowawdził(a) do BIP: Strzyżewski Marcin
  • Data udostępnienia w BIP: 1970-01-01
  • Informacja zaktualizowana przez: Strzyżewski Marcin
  • Data ostatniej aktualizacji: 2013-12-10 13:05:15
  • Liczba odsłon: 703
  • Historia dokumentu:

[Liczba odsłon: 9883857]

przewiń do góry