Wersja archiwalna 2013-12-30 20:18:35

Obryte, dnia 30. 12. 2013 r.

DPS. ZP230/PN6/2013


ZAWIADOMIENIE

o wyborze najkorzystniejszej oferty, ofertach odrzuconych

oraz wykluczonych z postępowania Wykonawcach


Zgodnie z art 92, ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 roku – Prawo zamówień publicznych (Dz.U. z 2010 r. Nr 113, poz. 759 z późn. zm.), Dom Pomocy Społecznej zawiadamia, iż w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego
na „Sukcesywne dostawy mięsa, wędlin i drobiu dla potrzeb Domu Pomocy Społecznej w Obrytem na rok 2014”, prowadzonym w trybie
przetargu nieograniczonego, jako najkorzystniejsza według kryterium cena wybrana została Oferta Nr 3 złożona przez: 


Zakład Mięsny Lenarcik

Sławomir Lenarcik

Gotardy 37

06-126 Gzy


Wartość oferty netto: 123 982,05 zł.

- słownie netto: sto dwadzieścia trzy tysiące dziewięćset osiemdziesiąt dwa tysiące 05/100

Wartość oferty brutto: 130 181,15 zł.

- słownie brutto: sto trzydzieści tysięcy sto osiemdziesiąt jeden złotych 15/100


Uzasadnienie prawne:

Art. 92 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 roku 0 Prawo zamówień publicznych


Uzasadnienie faktyczne:

Oferta złożona przez Zakład Mięsny Lenarcik z siedzibą w Gotardach zawierała najniższą cenę za wykonanie przedmiotu zamówienia i uzyskała maksymalną ilość punktów w kryterium oceny ofert – 100 punktów. Ponadto oferta Wykonawcy spełnia warunki określone w SIWZ oraz jest zgodna z przepisami ustawy Prawo zamówień publicznych.


Poniższa tabela przedstawia zestawienie punktacji przyznanej poszczególnym ofertom oraz nazwy (firmy) wraz z ich siedzibami oraz ceny netto zaoferowane przez Wykonawców.



Lp

Numer oferty

Nazwa Wykonawcy

Siedziba

Wykonawcy

Cena oferty netto

Punktacja

1

1

Zakład Przetwórstwa Mięsnego

Grzegorz Nowakowski

Dąbrowa 6

26-332 Sławno

124 160,00 zł.

99,86

2

2

Zakłady Mięsne SOMIANKA

Andrzej Ruciński

Somianka 88

07-203 Somianka

130 465,05 zł.

95,03

3

3

Zakład Mięsny Lenarcik

Sławomir Lenarcik

Gotardy 37

06-126 Gzy

123 982,05 zł.

100



W niniejszym postępowaniu Zamawiający nie odrzucił żadnej oferty.

Żaden z Wykonawców nie został wykluczony z niniejszego postępowania.


Zawarcie umowy w sprawie zamówienia publicznego Zamawiający ustala na dzień

07. 01. 2014 na godzinę 12:00, jednocześnie wzywając wybranego Wykonawcę do stawienia się w siedzibie Zamawiającego.

Otrzymanie niniejszego zawiadomienia wymaga niezwłocznego potwierdzenia faktu powzięcia informacji o wyborze oferty.


--------------------------------------------------------------------------------------

Obryte, dnia 18.12.2013 r.

DPS. ZP230/PN6/2013


Dom Pomocy Społecznej w Obryte informuje, że w ogłoszeniu o zamówieniu na „Sukcesywną dostawę mięsa, wędlin i drobiu dla potrzeb Domu Pomocy Społecznej w Obrytem” omyłkowo zamieszczona została niekompletna Specyfikacja Istotnych Warunków Zamówienia.

W związku z powyższym Zamawiający zamieszcza kompletną SIWZ i zgodnie z art 38 ust. 6 ustawy Prawo Zamówień Publicznych przedłuża termin składania ofert do dnia 27.12.2013 r. do godziny 11:00 a otwarcie ofert przesuwa na dzień 27.12.2013 r. na godzinę 11:15.

Dyrektor
Domu Pomocy Społecznej w Obrytem
mgr Jan Zalewski




Obryte: SUKCESYWNA DOSTAWA MIĘSA, WĘDLIN I DROBIU DLA POTRZEB DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ W OBRYTEM
Numer ogłoszenia: 510326 - 2013; data zamieszczenia: 10.12.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej , Obryte 188, 07-215 Obryte, woj. mazowieckie, tel. 0-29 7411080 w. 30, faks 0-29 7411080.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.powiatpultuski.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: SUKCESYWNA DOSTAWA MIĘSA, WĘDLIN I DROBIU DLA POTRZEB DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ W OBRYTEM.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiot zamówienia dotyczy dostawy mięsa, drobiu i wyrobów wędliniarskich, których dokładne wyszczególnienie oraz szacunkowe ilości zapotrzebowania zawarte zostały w Formularzu asortymentowo - ilościowym. Zamawiający zastrzega sobie prawo do niewykorzystania pełnego limitu ilościowego przedmiotu zamówienia, jednakże nie więcej, niż 20% wskazanych w wyżej wymienionym formularzu ilości, bez prawa do roszczeń z tego tytułu przez Wykonawcę. Sukcesywne dostawy przedmiotu zamówienia odbywać się będą do siedziby Zamawiającego: Dom Pomocy Społecznej w Obrytem Obryte 188 07-215 Obryte Magazyn spożywczy - mięsny. Zastosowanie wskazanych w dokumentacji Zamawiającego preferencji opisujących wymagania odnoszące się do cech jakościowych i technicznych przedmiotu zamówienia podyktowane jest potrzeba zapewnienia preferowanej przez Zamawiającego najwyższej jakości w zakresie przedmiotu zamówienia- art. 29 ustawy Pzp.Każde opakowanie musi obligatoryjnie zawierać następujące dane: nazwę produktu, dane dotyczące składników występujących w określonym produkcie, datę minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta produktu spożywczego, warunki przechowywania w przypadku gdy jakość produktu spożywczego jest uzależniona od warunków przechowywania, oznaczenie partii produkcyjnej, klasę jakości handlowej. Każdy produkt wytwarzany będzie zgodnie z Ustawą o bezpieczeństwie żywienia i żywności oraz Rozporządzeniami wydanymi na jej odstawie ( Dz. U z 2006 r, Nr 171, poz. 1225 z późn. zm.). Przedmiot zamówienia realizowany będzie zgodnie z normami jakościowymi BHP, GMP lub wymaganiami systemu HACCP. Każdy dostarczony produkt winien być pierwszej klasy, zgodny z Polska Normą - Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywienia i żywności ( Dz. U z 2006 r, Nr 171, poz. 1225 z późn. zm.). Na każde wezwanie Zamawiającego Wykonawca zobowiązany jest okazać do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności produktu z Polską Normą, normami europejskimi itp. Cechy dyskwalifikujące wspólne dla mięsa: obce posmaki, zapachy, oślizgłość,nalot pleśni, zazielenienie mięsa, występowanie gruczołów i fragmentów kości. Cechy dyskwalifikujące wspólne dla wędlin: obce posmaki, zapachy, oślizgłość, nalot pleśni, barwa szarozielona, zacieki tłuszczu i galarety pod osłonką, pęknięcia osłonki i wycieki farszu, składniki użyte do produkcji pozaklasowe lub z chrząstkami, ścięgnami itp., skupiska jednego ze składników, obecność szkodników lub ich pozostałości, brak oznakowania opakowań, mechaniczne uszkodzenia opakowań, zerwanie plomby,zabrudzenia, objawy obniżenia elastyczności i jędrności, nieprzyleganie osłonki do wędlin. Każda partia dostarczonych towarów posiadać musi Handlowy Dokument Identyfikacyjny (HDI). Wymagania w zakresie opakowań: Pojemniki plastikowe z pokrywami, czyste, bez obcych zapachów, powinny być przeznaczone tylko dla jednego asortymentu, elementy powinny być ułożone w opakowaniu w taki sposób, by nie powodować deformacji i zapewnić elastyczny wygląd gotowego wyrobu.Wymagania stawiane Wykonawcy: Wykonawca odpowiedzialny będzie za całokształt realizacji przedmiotu zamówienia, w tym za przebieg oraz terminowe wykonanie zamówienia w trakcie trwania umowy.Wykonawca odpowiedzialny jest za jakość dostaw, zgodność z wymaganiami jakościowymi określonymi dla przedmiotu zamówienia. Ustalenia i decyzje dotyczące wykonywania zamówienia uzgadniane będą wyłącznie przez ustanowionych przedstawicieli Zamawiającego i Wykonawcy. Reklamacje dotyczące stwierdzonych nieprawidłowości i wad załatwiane będą z należytą starannością rozumianą, jako staranność profesjonalisty w działalności objętej przedmiotem niniejszej umowy w terminie nie dłuższym, niż 2 dni..

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9, 15.11.00.00-2, 15.13.00.00-8, 15.13.11.30-5, 15.11.20.00-6, 15.13.13.10-1.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2013.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Działalność prowadzona na potrzeby wykonania przedmiotu zamówienia nie wymaga posiadania specjalnych uprawnień. Zamawiający dokona oceny spełnienia tego warunku poprzez przedłożenie przez Wykonawcę w ofercie oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Należy złożyć wykaz środków transportu ( co najmniej jeden samochód) jakie Wykonawca posiada do przewozu ( mięsa, drobiu i wędlin), oraz ważną decyzję wydaną przez organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub organ Inspekcji Weterynaryjnej dopuszczającą środek transportu do przewozu przedmiotu zamówienia.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca przedłoży oświadczenie o sytuacji ekonomicznej i finansowej pozwalającej na wykonanie zamówienia publicznego

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

Wzór umowy

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.powiatpultuski.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dom Pomocy Społecznej 07-215 Obryte 188 Blok H - Administracja Pokój nr 1.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 23.12.2013 godzina 11:00, miejsce: Dom Pomocy Społecznej 07-215 Obryte 188 Blok H - Administracja Pokój nr 1.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie


Do pobrania:

Specyfikacja Istotnych Warunków Zamówienia (po zmianach) > PDF


Informacje o dokumencie:

[Liczba odsłon: 9940294]

przewiń do góry