Wersja archiwalna 2008-12-22 13:14:00
DPS-ZP/4/08
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIE –dostawy
Zamieszczenie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I.1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej w Ołdakach
06 – 126 Gzy, Ołdaki 7,
woj. Mazowieckie, tel/fax. 023 691 30 17, 023 691 30 18
I.2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Jednostka samorządowa
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OPIS
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: „Dostawa mięsa, wędlin i drobiu dla Domu Pomocy Społecznej w Ołdakach w roku 2009”
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy, nie przysługuje odwołanie.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest terminowa dostawa mięsa, wędlin i drobiu dla Domu Pomocy Społecznej w Ołdakach, Ołdaki 7, 06 – 126 Gzy transportem Wykonawcy i na jego koszt w godzinach od 07.00 do 11.00, dwa razy w tygodniu tj.: poniedziałek i we czwartek, w okresie od dnia zawarcia umowy jednak nie wcześniej niż od dnia 1 stycznia 2009r. do czasu wyczerpania wartości umowy jednak nie później niż do dnia 31 grudnia 2009r. według asortymentu w ilościach określonych w załączonym Formularzu ofertowym, stanowiącym integralną część specyfikacji istotnych warunków zamówienia (w dalszej części zwanej SIWZ) lub innych produktów równoważnych w zakresie asortymentu określonego w formularzu ofertowym.
Dostarczony towar musi być I gatunku, świeży, odpowiedniej jakości,
Pakiet Nr 1
1) Drób nieuszkodzony, pozbawiony resztek pierza
Pakiet Nr 2
1) Mięso wołowe
2) Wieprzowina – półtusze; młode sztuki
3) Mięso wieprzowe
Pakiet Nr 3
1) Wędliny – I gatunku
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w załączniku nr 1 do SIWZ.
Zakres dostaw obejmuje:
Wykonawca zobowiązuje się do zachowania odpowiednich warunków transportu dostarczanego towaru.
Wykonawca zobowiązuje się do zachowania tzw. ciągu chłodniczego tj. przechowywania i transportu wyrobów w urządzeniach chłodniczych spełniających warunki techniczne przewidziane w Polskiej Normie.
Wraz z każdorazowym dostarczeniem towaru Wykonawca ma obowiązek dostarczenia handlowego dokumentu identyfikacyjnego.
Wykonawca gwarantuje, że mięso jest każdorazowo badane, a na żądanie przedstawi stosowne zaświadczenie lekarza weterynarii.
Dostawy realizowane będą etapami w miarę potrzeb Domu, średnio około 2 razy w tygodniu.
Wykonawca otrzyma zapotrzebowanie telefoniczne lub faksem na rodzaj i ilość towaru niezbędnego dla Domu od upoważnionych pracowników Zamawiającego.
Zamawiający zastrzega możliwość zmiany ilości poszczególnego asortymentu.
Zamawiający zastrzega sobie prawo zamawiania mniejszej ilości towaru niż jest określona w ofercie. W takim wypadku Wykonawcy nie przysługują wobec Zamawiającego roszczenia odszkodowawcze z tytułu zmniejszenia zamówienia
W przypadku wystąpienia istotnych zmian powodujących, że prowadzone postępowanie lub wykonanie zamówienia nie leży w interesie publicznym czego nie można było wcześniej przewidzieć, Zamawiający może unieważnić przetarg
Zamawiający dopuszcza złożenie oferty z rozwiązaniem równoważnym w zakresie jakości asortymentu.
II.1.4 Wspólny Słownik Zamówień (CPV): : 15112000-6, 15131135-0, 15111000-9, 15113000-3, 15131130-5
II.1.5 Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Nie.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: czas trwania zamówienia: 05.01.2009r. do 04.01.2010r.
SEKCJA III: INFORMACJE OCHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
· Informacja na temat wadium: Zamawiający odstępuje od wniesienia wadium.
III.2) WARUNKI UDZIAŁU
1. Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opisu sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają następujące warunki:
a) są uprawnieni do występowania w obrocie prawnym zgodnie z wymogami ustawowymi oraz spełniają warunki określone w Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia.
b) posiadają uprawnienia do wykonania działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień,
c) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia,
d) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia.
Wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia musi spełniać dodatkowe warunki:
Termin płatności wymagany minimum 30 dni od daty wystawienia faktury przez dostawcę i dostarczenia produktów mleczarskich.
e) Akceptują warunki zamówienia, określone przez Zamawiającego w niniejszej Specyfikacji.
f) Sporządzą ofertę zgodnie z wymaganiami „Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia” oraz złożą załączniki, oświadczenia i dokumenty kwalifikujące wymienione niżej.
· Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć Wykonawcy w celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu:
Oferta złożona w postępowaniu o udzielenie niniejszego zamówienia musi zawierać następujące dokumenty:
1. Formularz ofertowy, sporządzony na podstawie wzoru,
2. Opis części przedmiotu zamówienia – załącznik nr 1 ,
3. Wycena Pakietu I, drobiu – załącznik nr 2,
4.Wycena Pakietu II mięso wołowe, wieprzowina półtusze, mięso wieprzowe
– załącznik nr 3,
5. Wycena Pakietu III Wędliny – załącznik nr 4
6. Wzór oświadczenia, że Wykonawca nie zalega z opłaceniem podatków, opłat itp. – załącznik nr 5,
7. Oświadczenie Wykonawcy i spełnianiu przesłanek zawartych w art. 22 ust.1 i art. 24 ust, 1 – 2 u. p. z. p. sporządzone na podstawie wzoru – załącznik nr 6,
8. Oświadczenie Wykonawcy, na podstawie art. 44 u. p. z. p. o spełnianiu warunków udziału w niniejszym postępowaniu, sporządzone na podstawie wzoru – załącznik nr 7,
9.Oświadczenie dotyczące akceptacji wzoru umowy – załącznik nr 8,
10.Zaakceptowany przez Wykonawcę wzór umowy – załącznik nr 9
11. Wzór oświadczenia, na podstawie art. 8 ust. 3 u. p. z. p., o nieujawnianiu informacji stanowiących tajemnicę przedsiębiorstwa w rozumieniu przepisów o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji – załącznik nr 10,
12. Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej albo lub inny dokument uprawniający Wykonawcę do występowania w obrocie prawnym, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert.
13. Dokumenty potwierdzające uprawnienia osób podpisujących ofertę, o ile nie wynikają z przepisów prawa lub dokumentów rejestrowych.
14. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, dokument ustanawiający Pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie niniejszego zamówienia publicznego.
15. W przypadku, gdy upoważnienie do podpisania oferty nie wynika bezpośrednio ze złożonego w ofercie odpisu z właściwego rejestru albo zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej – Pełnomocnictwo(a).
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV. 1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony,
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczne: Nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: WWW.bip.powiatpultuski.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: SIWZ można otrzymać na pisemny wniosek skierowany na adres Zamawiającego: Dom Pomocy Społecznej w Ołdakach, Ołdaki 7,06 – 126 Gzy.
IV.3.2) Opis potrzeb i wymagań zamawiającego określonych w sposób umożliwiający przygotowanie się Wykonawców do udziału w dialogu konkurencyjnym lub informacja o sposobie uzyskiwania tego opisu: Nie dotyczy
IV.3.3) Informacja o wysokości nagród dla Wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody: Nie dotyczy
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 23.12.2008r. godzina 8.30, miejsce: Dom Pomocy Społecznej w Ołdakach, Ołdaki 7 (Budynek Administracji – Sekretariat), 06 – 126 Gzy.
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.3.6) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.
Ogłoszenie zostało opublikowane w Biuletynie Zamówień Publicznych w dniu 15.12.2008r.pod numerem 262034-2008.
Ołdaki,15.12.2008r.
Dyrektor Domu Pomocy Społecznej w Ołdakach
Marek Majewski
DOKUMENTY DO POBRANIA:
- SPECYFIKACJA ISTOTNYCH WARUNKÓW ZAMÓWIENIA - pobierz
- FORMULARZ OFERTOWY - pobierz
- ZAŁĄCZNIK NR 1 - pobierz
- ZAŁĄCZNIK NR 2 - pobierz
- ZAŁĄCZNIK NR 3 - pobierz
- ZAŁĄCZNIK nr 4 - pobierz
- ZAŁĄCZNI NR 5 - pobierz
- ZAŁĄCZNIK NR 6 - pobierz
- ZAŁĄCZNIK NR 7 -pobierz
- ZAŁĄCZNI NR 8 - pobierz
- ZAŁĄCZNIK NR 9 -pobierz
- ZAŁĄCZNIK NR 10 - pobierz
DPS-ZP/4/08 Ołdaki, dnia 22.12.2008r.
UCZESTNICZĄCY
POSTĘPOWANIA PRZETAGOWEGO
Zawiadomienie o dokonaniu modyfikacji treści SIWZ
Działając na podstawie art. 38 ust. 4 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. – Prawo zamówień publicznych (j.t. Dz. U. z 2004r., Nr 19, poz. 177 z późn. zm.) zamawiający informuje, że wprowadza zmiany do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego na „Dostawa mięsa, wędlin i drobiu dla Domu Pomocy Społecznej
w Ołdakach w roku 2009” prowadzonego w trybie przetargu nieograniczonego.
Zakres modyfikacji dotyczy treści Załącznika nr 10 do formularza ofertowego otrzymuje brzmienie:
„ DOTYCZY: „Dostawa mięsa, wędlin i drobiu dla Domu Pomocy Społecznej
w Ołdakach w roku 2009”.
- ZAŁĄCZNIK NR 10 - pobierz
Informacje o dokumencie:
- Informację wprowawdził(a) do BIP: Golba Dorota
- Data udostępnienia w BIP: 2008-12-22
- Informacja zaktualizowana przez: Golba Dorota
- Data ostatniej aktualizacji: 2008-12-22 13:14:00
- Liczba odsłon: 1179
- wróć do wersji akturalnej
- Historia dokumentu: